Skip to content

Jurnal de vânătoare. Revista FEMEIA, nr. de octombrie

8 octombrie 2009

Preludiu(ca sa zia aşa! J)

Am promis unor fete, care toată vara au lucrat pentru un beach-bar din Mamaia Nord, din dreptul complexului Estival(la „Butoaie”), că reiau,aici, pe blog, articolul care a apărut în revista FEMEIA, unde ţin, număr de număr, un jurnal personal. Este vorba de Virginia(şefa lor; Virginia, scuza-mă pentru „Cecilia”!), de Elena, Lorena, Adelina şi Cristina. Fetelor, de data asta sunteţi în formaţie completă. Îmi pare rău(motive tehnice) că în revistă unele aţi lipsit. Bine că aţi fost în poze!

Impuşcat, revoltat, dar consolat la un Beach Bar

Am fost împuşcat în coloană, zona lombară, de trei ori. Cel puţin aşa arăta radiografia pe care am făcut-o la Spitalul Municipal din Bucureşti. Cum asta? Păi, fiţi atente! Intr-o dimineaţă, cand dau să ies de sub duş, simt o durere cruntă, ca şi cum mi-ar fi înfipt cineva un cuţit în coloană. Brusc, m-am gândit la Anthony Perkins şi la scena lui din Psycho, când flutura un cuţit de tranşat porci în baia unei delicate domnişoare blonde. Nici vorbă de aşa ceva! Doar un curent de aer rece, rugina celor 44 de ani şi consecinţele sutelor de placaje la care am fost supus în toţi anii în care am jucat rugby.

Pe jumătate înţepenit, mă târâi, apoi, într-un autobuz, în care m-am bucurat de indiferenţa totală a celor care stăteau pe scaune, şi mă duc la Spitalul Municipal. Intru să-mi fac radiografia de rigoare. Asistentul tocmai intermedia, la telefon, vânzarea unei case. Ne înţelegem prin semne. Imi scot tricoul şi îi arăt centura de la blugi, nădăjduind din tot sufletul să nu ia gestul ca pe un avans sexual. Omul scutură din cap, fără să lase tefelonul de la ureche, şi mă bagă la raze. După zece minute îmi dă radiografia cu care mă duc la medicul specialist. „Ce e asta?”, mă întreabă speriat doctorul. „I don’t know, man!”, dau să-i zic. Dar tac. Pe radiografie apărea, fix în dreptul coloanei, imaginea negativă a trei capse de alamă de pe centura mea. L-am rugat cu cerul şi pământul să-mi dea radiografia, aşa ca trafoeu. Nu a vrut. Dar acum ştiu de ce mă durea spatele. Gloanţele au fost reci! 🙂

După acest mic buletin medical să vă spun ceva despre scandalul cu Marian Dârţă, păr-stilistul suspectat că s-ar fi dedat la tandreţuri cu puşti fugiţi de-acasă. L-am cunoscut pe tip în 1997, în casă la Ozana Maria Barabancea. Nu daţi buzna pe „guagăl”, vă spun eu cine este Ozana. Poate cea mai bună voce feminină de jazz de la noi, coristă la Operă şi, potrivit presei tabloide, posesoarea celor mai mari sâni din show-bizul autohton. Pot confirma asta! Am avut cu ea o relaţie de amiciţie strânsă, aş putea spune. Mă rog, pe vremea aia avea câteva măsuri mai mici. Imi poza cu regularitate şi îi făceam tot felul de cronici prin diverse publicaţii. Dârţă, care atunci era un tip mai decent, se afla mai tot timpul prin preajma Ozanei. Era, de fapt, ca un bichon uriaş, cu ochelari şi comportament de gay fericit că are o confidentă. Iar acum să aud grozăviile astea, cu petreecri la care erau momiţi cu dulciuri copii şi adolescenţi. Brrr! Şi am dat mâna cu Dârţă. Băiete! Un kil de bromocet, te rog!

Slavă Domnului, I’m straight! Şi uite aşa ajungem, din susburbiile mondene, din nou, la Mamaia, unde ne întâlnim cu unul din episoadele(Bună, episodule!) cele mai plăcute din lunga vară fierbinte pe care am petrecut-o la mare anul acesta pînă aproape de sfârştiul lui septembrie. Toate cele 40 şi ceva de zile de pe Litoral am fost clientul fidel al celui mai distarctiv Beach Bar din Mamaia Nord, din dreptul complexului Estival. Iar “vinovatele” au fost cele cinci sau, uneori, şase domnişoare care serveau acolo. De la Virginia, şefa lor, la Adelina, Lorena, Elena şi Cristina, blonda care mă ducea mereu cu gândul la Madonna în varianta Marlyn Monroe(Am fost la concert! Groaznic!”). Toate superdrăguţe şi superdulci! “Aoleuuuu!”, ar striga fetele dacă m-ar auzi…scriind! “Aoleuuu!”(la exclamaţia asta, toate fetele ciripeau şi se bucurau ca un stol de rândunele care tocmai fuseseră anunţate că a venit primăvara), zic şi eu. Fetele îmi spuneau Dl. Gosser(pentru pasionatele de fresh-uri şi apă plată, asta e o marcă de bere!) J Şi asta, pe bună dreptate. Nu m-am întîlnit cu apa decât în mare, la duşuri şi în ciorbă. Girls, pentru toate momentele plăcute şi distractive de la Beach bar, o dedicaţie specială(intraţi pe youtube!): “Sweat”/Inner Circle! See you next year!

DSC_1077

DSC_1167

DSC_1201

Explicaţii:

Foto 1 – ACEL beach-bar! Tarziu, în septembrie.

Foto 2 –  Superband – Me & VEGA GIRLS, adică Adelina, Virginia, Cristina,Lorena si Elena, care nu se vede acum, dar e in fotografia nr.3, adoua din stanga.

Foto 3(cu dedicaţie) –  „Girls just want to have fun”/Cindy Lauper

Reclame
4 comentarii leave one →
 1. adelina permalink
  8 octombrie 2009 10:16 pm

  frumos multumim pentru dedicatie

  • 9 octombrie 2009 4:54 am

   Placerea a fost de partea mea! SMILE!Cristian

   • 14 ianuarie 2013 7:11 pm

    Te descurcasi si fara ‘Smile’ 😉 😀

    • 23 martie 2013 3:32 pm

     😉 🙂 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: