Skip to content

Comisarul şef V.A. Şoric, lacrimi pentru interlop

17 noiembrie 2010

2009  SENIOR EXECUTIVE SEMINAR 09-1, „Schimbarea puterii la nivel mondial: Redefinirea comunităţii atlantice” – Centrul European de Studii pentru Securitate „George C. Marshall”, Garmisch – Partenkirchen, Germania;

2005 – 2006 MASTER, “Ştiinţe Penale şi Criminalistică” – Universitatea “Mihail Kogălniceanu”, Iaşi, România;

2005 Curs Limba Engleză – Cambridge School Pristina, Regiunea Kosovo;

2003 – 2004 Curs Postuniversitar – “Managementul Instituţiilor Publice” Universitatea “Gr. T. Popa”, Iaşi, România;

2003 Curs Postuniversitar – “Managementul General” Universitatea “Gr. T. Popa” Iaşi, România;

1999 Curs Postuniversitar – “Siguranţa Circulaţiei Rutiere” Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi, România;

1990 – 1994 Licenţă în Drept – Academia de Poliţie “Al. I. Cuza” Bucureşti, România;

Reperele de mai sus sunt extrase din CV-ul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, cms. şef. Aurelian Vasea Şoric, vizibil pe site-ul Poliţiei Române, www.politiaromana.ro. Acesta este poliţistul, mai marele Poliţiei dintr-un întreg  judeţ, care, în premieră absolută în România, şi-a declarat la televizor, într-o conferinţă de presă, simpatia, înţelegerea şi compasiunea pentru hoţi. Totul, pentru cine nu este la curent, în contextul scandalului care a urmat asasinatului de acumcâteva zile, din Piatra Neamţ (un interlop, Crsitian „Falău” Chilat, l-a impuşcat mortal pe un alt interlop local notoriu, Gheorghiţă Mărar). „Ce interlop era Mărar?„, se întreba poliţistul Şoric, cu lacrimi în ochi, în faţa ziariştilor, strecurând şi un pios „Dumnezeu să-l ierte” la adresa defunctului Mărar. „Ce făcea? Dădea bani şi lua camătă!. Mulţi dau bani. Şi procurorii dau bani!”. Stupefiant! Este declaraţia fără echivoc a unui  poliţist Inspector şef judeţean! Alăturaţi această declaraţie următorului extras din CV-ul lui Şoric: SENIOR EXECUTIVE SEMINAR „Schimbarea puterii la nivel mondial: Redefinirea comunităţii atlantice” – Centrul European de Studii pentru Securitate „George C. Marshall”, Garmisch – Partenkirchen, Germania; Sau acestuia: MASTER, “Ştiinţe Penale şi Criminalistică” – Universitatea “Mihail Kogălniceanu”, Iaşi, România; Şi domnul poliţist A.V. Şoric preamăreşte CAMĂTA! Bine, s-ar putea scuza spunând că fapta nu este prevăzută în actualul Cod Penal. Va fi infracţiune prevăzută de viitorul Cod Penal, deja adoptat şi care va intra în vigoare abia din vara lui 2011, articolul urmând să sune aşa: Fapta persoanei care împrumută bani cu dobândă ca îndeletnicire, fără autorizare legală, sau împrumută bani cu dobândă declarată ori mascată, mai mare decât cea legală, constituie infracţiunea de cămătărie şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă. Iar, de ce atâta amar de ani, după Revoluţie, Cămătăria nu a fost inclusă ca faptă penală în codurile penale active în tot acest timp, este o poveste foarte tristă pentru România, de pe urma căreia, cot la cot cu interlopii şi cu mafia imobiliară, s-au îmbogăţit fabulos poliţişti, procurori, funcţionari din administraţiile locale, notari şi avocaţi!!!

Aşadar, cam asta transmite nea Şoric: „Da, bă, care-i treaba? Georgică (Gh. Mărar, interlopul ucis, vecin de gard de vilă cu  A.V. Şoric) , Dumnezeul să-l ierte, săracu , că s-a dus de mână duşmană, dădea şi el bani cu camătă. Prindea fraierul la strânsoare, îl prostea, îl împrumuta şi după care îl cocoşa cu dobânzile. Nu ducea, nu făcea faţă, îi mai dădea pe cârcă, îi mai rupea ţurloaiele până se-înmuia omu’ şi scotea parnosu, caşcavalul. Dacă nu,  îi lua casa şi-i lăsa familia pe stradă, farierii dracului. Păi, ziceţi? Ăsta era hoţ, ăsta era interlop? Şi de mine ce vă luaţi, bă, ziariştilor? Mi-aţi terfelit numele. Cum mai dau eu ochii cu clanu’ Măraru, acum, care au mai rămas? Da, bă! Sunt cu hoţii! Care-i treaba, guşterilor? Şi procurorii sunt!”

Reclame
17 comentarii leave one →
 1. 17 noiembrie 2010 7:59 pm

  Profund emoţionat de faptul că vecinul său a fost ucis, domnului Şoric i-a scăpat un adevăr cunoscut de noi toţi şi, anume, că un poliţist, un procuror, un judecător îţi poate permite orice în această ţară. Au început prin anii ’90 , sau Dumnezeu mai ştie exact când anume, cu jocurile piramidale , îmi povesteau funcţionarele de la Poştă când primea banii un judecător, un procuror sau un poliţist, aveau voie să facă publicitate pentru atragere de fraieri, apoi s-au întărit şi au devenit proprietari de restaurante, de locuri de întălnire ….
  Cineva mi-a povestit despre un şef de Poliţie care percepea taxă de percepţie. Între timp a fost schimbat dar acest fapt nu a devenit public.

  Ce înseamnă împrumutarea unei sume de bani contra unei sume substanţiale la înapoiere ?

  Nimic. Eu îi înţeleg nedumerirea domnului Şoric, mai ales, când dânsul cunoaşte mult mai multe fapte şi mult mai grave.

  • 17 noiembrie 2010 8:11 pm

   Da. Absolut revoltator. In plus, Soric mai este si foarte prost din moment ce iese cu astfel de declaratii! 😉

 2. 17 noiembrie 2010 8:46 pm

  A executat toate ordinele primite, nu s-a întrebat dacă sunt corecte din punct de vedere legal, nu şi-a făcut procese de conştiinţă şi asta l-a ajutat să promoveze.

  Să ne bucurăm, că mai este câte unul atât de prost, încât să spună astfel de adevăruri.

  Foarte mulţi sunt mai rafinaţi nu mai integrii.

  ,, Prostul dacă nu-i fudul
  parcă nu e prost destul.,,

 3. irealsd permalink
  18 noiembrie 2010 9:17 am

  Sunt convinsa ca dl. Soric varsa lacrimi pentru el, nu ptr. interlop. Problema este ca nu a stiut sa gestioneze aceasta criza de imagine…

  • 18 noiembrie 2010 9:36 am

   E mai mult decat o criza de imagine. colaps institutional si moral. 🙂

 4. 18 noiembrie 2010 12:50 pm

  Sunt profund impresionată! N-am mai văzut pînă acum niciodată lacrimi de chestor :))

  • 18 noiembrie 2010 1:34 pm

   Angela! Si gaborii E oameni cateodata! :)))

   • irealsd permalink
    19 noiembrie 2010 10:23 am

    Toti „gaborii”? De ce generalizezi? Cum ramane cu acele cuvinte de lauda pe care le aveai, intr-un alt post, vizavi de unii prieteni de-ai tai politisti? Ei sunt exceptiile?
    Eu cred ca de-a lungul carierei tale ai avut ocazia sa cunosti foarte multi politisti de calitate, care fac cinste acestei profesii … si despre care nu cred ca sunt exceptia care intareste regula!

    • 19 noiembrie 2010 10:52 am

     Aopleeeeu! Nu am generalizat! Am prieteni GABORI! Cand am zis chestia aia i-am avut in minte pe sefii aia de post care aplaudau si care ii cereau lui nea Soreic sa nu plece! Aaaaa! Si pe aia care au dat cu caschetele in gard. No offence! 🙂

     • irealsd permalink
      19 noiembrie 2010 12:10 pm

      Ok, m-am linistit. Si inca mai astept melodia aceea, sa stii!

 5. MAXIM DANIELA permalink
  19 noiembrie 2010 7:46 am

  http://www.inainte.eu/2010/11/decizie-corneliu-iacobov-condamnat-la-%c8%99apte-ani-cu-execu%c8%9bie/

 6. MAXIM DANIELA permalink
  19 noiembrie 2010 7:46 am

 7. 20 noiembrie 2010 12:02 pm

  De ce dacă o persoană fizică împrumută bani cu dobîndă este caz penal, faptă odioasă, iar cînd o persoană juridică – bancă – face exact acelaşi lucru, este o activitate economică necesară, uneori statul intervenind pentru sprijinirea băncilor?
  Ce deranjează aici – camăta sau concurenţa pe care odioşii cămătari persoane fizice o fac trusturilor bancare?
  „A face concurenţă este o faptă mai gravă decît a fura” este regula urmată de legiuitorii aflaţi în slujba marilor trusturi financiare.
  http://mariusmioc.wordpress.com/2010/11/20/de-ce-interzice-statul-camataria-grija-fata-de-om-sau-fata-de-trusturile-bancare/

  • 20 noiembrie 2010 12:13 pm

   Salut! O sa te citesc! Toate bune!

 8. geo permalink
  22 noiembrie 2010 11:59 am

  Asta e Rromanica reala tati! Astea sunt ,,organili,, platite sa ne apere.Stati linistiti. justitia e si mai varza!Dealtfel o sa auziti explicatii de felul ,, ce ba eu imi pun viata si familia in pericol ca sa-i lase liberi aia din justitie? ,,.si e perfect adevarat si acest lucru.Dragi tineri , plecati unde vedeti cu ochii si scapati din cacatul asta care se va numi curand Rromanistan!E mai rau de noi cei trecuti de prima tinerete, vom ramane sa stingem lumina aici.

  • 22 noiembrie 2010 1:39 pm

   Lasa, Geo, sa mai stea si pustii astia pe-aici. Poate se enerveaza si le rup cocoasele la nesimtitii asta! :)))

Trackbacks

 1. Parodia “Tentativa de mituire a Fatuloiului” a scos la suprafata cloaca si mizeria instaurata in Politie si Parchete!!! « No Justice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: