Sări la conţinut

Haos în Cairo. Ploaie de pietre, gloanţe, sticle Molotov

3 februarie 2011

Este abia trecut de patru dimineaţa, 3 februarie. Pe strada de lângă hotelul în care stau, în Cairo, iureşul nu conteneşte. Focuri de pistol, câteva sute de metri mai încolo, rafale de pistoale automate, scandări, lovituri ritmate date în gardurile de tablă, scandări, ţipete de dispereare sau durere. City View Hotel este situat chiar în marginea Pieţei Tahrir, uriaşa scenă în care au loc confruntările dintre protestatarii lui Mubarak şi susţinătorii acestuia.

Postez câteva fotografii pe care le-am făcut în nebunia de ieri. Intr-una din ele se vede si hotelul, balconul meu fiind al doilea, pe lateral, la etajul 5. Intr-o altă imagine este puştiul de 12 ani , despre care am relatat ieri, capturat de protestatari si care era sî sfarşească linşat. Iar scene ca asta au fost de ordinul zecilor. Intr-o alta fotografie se vede partea de sus a unui bloc. Acolo se urcaseră, la un moment dat, mai mulţi simpatizanţi ai lui Mubarak. De acolo au început să arunce cu pietre şi chiar cu borduri asupra mulţimii de jos. La 50 de metri de mine.

La ora la care scriu, 5 si ceva, dimineata, in piata si pe străzile din jur se trage în draci. Alte noutăţi, în cursul zilei, pe Hotnews şi la Antena 1 si 3. Posibil si la Nasul, pe 10 TV, unde am avut si aseara o interventie telefonică.

4 comentarii leave one →
  1. Ana-Camelia permalink
    3 februarie 2011 7:18 am

    Eram sigura ca esti pe acolo. E musai sa te vari pe unde e mai rau? Sa te intorci intreg!

  2. red permalink
    3 februarie 2011 7:27 am

    Ai grija ca s-au luat si de ziaristi.(sa fi atent pe unde traversezi strada si sa nu uiti sa te uiti,prima data la stinga,iar cind ajungi la mijloc,in drepata.S-au inrait si egiptenii astia)

Trackbacks

  1. Cristi Botez, reporter special, transmite de sub ploaia de gloante din Cairo. Ziaristi Online, in direct, din Egipt. FOTOGRAFII EXCLUSIVE | Ziarişti Online
  2. Cristi Botez, reporter special, transmite de sub ploaia de gloante din Cairo. Ziaristi Online, in direct, din Egipt. FOTOGRAFII EXCLUSIVE - Revista Presei

Lasă un comentariu